Trådlyft

Behandlning

Trådlyft är ett modernt alternativ till traditionell plastikkirurgi. Trådar lyfter och återställer ansiktets konturer och form.

VAD ÄR TRÅDLYFT?

Genom att tunna trådar placeras under huden stimuleras produktionen av kollagen och elastin vilket ger en påtaglig hudföryngring och uppstramning med tiden. Ett trådlyft påminner om ett litet kirurgiskt ansiktslyft men med kort läkningstid.

FAQS

  Panna
  Käklinje
  Ögonbryn
  Tunna linjer
  Marionettlinjer
  Hals
  Dubbelhaka
Läppkonturer

Kostnadsfri konsultation vi godkänd behandling, online eller fysiskt besök

Vid konsultation är patienten i fokus. Skin Esthetics genomför bedömning och rådgivning av vilka behandlingar som passar patienten. Där presenteras lämplig produkt, kostnadsförslag och vilka resultat som patienten kan förvänta sig. Enligt 11§ i lagen för estetiska injektionsbehandlingar skall du ha fyllt 18 år och betänketiden skall minst vara 48 timmar före behandling. Läs mer på Sveriges Riksdag

BOKA KONSULTATION

Vad inkluderas i priset?

  Gratis konsultation vid godkänd behandling. (ord pris: 1200 kr)
  Behandlingen utförs av legitimerad och certifierad Specialist Läkare/Tandläkare/Sjuksköterska
  Rådgivning både före och efter behandling
  Kostnadsfritt återbesök för kontroll efter behandling

Patientförsäkring via Folksam

För Skin esthetic är det viktigt att erbjuda rätt skydd till våra patienter och kunder. Alla våra patienter är därför fullt patientskadeförsäkrade via Folksam. Detta är en tjänst som vi helt kostnadsfritt erbjuder samtliga våra patienter. Att erbjuda bästa möjliga patientsäkerhet är för oss en självklarhet, och för dig som patient en trygghet. Fråga oss för mer information kring vår patientförsäkring.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Trådar förs in i huden genom en tunn kanyl. Trådarna förankras i vävnaden och lyfter huden. Med tiden ökar också hudens elasticitet och volym. En behandling med trådlyft går snabbt att göra, oftast behövs inte mer än ca 60 minuter för att förbättra ditt utseende påtagligt. Trådarna som förs in i huden är tillverkade av det vävnadsvänliga polydioxanon (PDO), som använts inom kirurgin sedan mitten av 60-talet. Trådarna är biologiskt nedbrytbara, dvs kroppen bryter ner trådarna på egen hand efter en tid. Trådarna stimulerar samtidigt hudens egen naturliga produktion av kollagen och elastin.

Vad ska jag tänka på efter en behandling med trådlyft?

I behandlingsområdet uppstår svullnad direkt efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma. Många kan återgå till sitt jobb och vardagliga sysslor direkt efter behandlingen. Undvik bastu och hård motion de första 4 dagarna efter behandling. Du kan i vissa fall behöva ha en stöttande mask under hakan de första 3-4 dagarna. Du rekommenderas även att sova på rygg för att undvika tryck på ansiktet som kan orsaka felriktning av trådarna. Var sedan försiktig de första två veckorna efter behandling med extrema rörelser i ansiktet och hård träning.

 

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLINGEN?

Att tänka på före behandling
▪ Blodförtunnande läkemedel bör undvikas före behandlingen. Om du är osäker var god och rådfråga din ansvariga behandlare.
▪ Undvik alkohol före behandling.
▪ Behandlingen passar ej för dig som är gravid eller ammande.
▪ Behandlingen passar ej för dig som genomgår cellgiftsbehandling.
▪ Behandlingen passar ej för dig som har akneutbrott eller pågående infektion kring injektionsområdet.
▪ Du skall ha fyllt 18 år.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Det närmaste dygnet efter behandling. Undvik alkohol och fysisk träning och drick rikligt med vatten. Det första dygnet efter behandlingen ska du inte massera eller gnida det behandlade området beroende på råd från behandlare.

▪ Undvik make-up på det behandlade området 1 dag efter behandling.
▪ Undvik alkohol i 2 dagar då det kan öka risken för svullnad.
▪ Undvik att massera det behandlade området i ansiktet första dygnet.
▪ Använd det receptfria läkemedlet Hirudoid kräm för att påskynda upplösning och försämring av eventuella blåmärken.
▪ Intag av antiinflammatoriska läkemedel (NSAID-preparat) och blodförtunnande medel bör undvikas 10 dagar före planerad behandling.
▪ Undvik ansiktsbehandlingar, vaxning, kemisk peeling, microneedling och laserbehandlingar veckan efter behandling.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG AV TRÅDLYFT?

Till en del syns resultat omedelbart efter utförandet, men efterhand kommer huden att bli allt mer uppstramad och fyllig. Det beror på att produktionen av kollagen och elastin stimuleras vilket ger en föryngrande effekt. Behandlingsresultatet är som bäst efter ca 4-6 månader och förväntas därefter kvarstå ca 2-3 år. Ålder, vissa sjukdomar och livsstil är faktorer som alla kan förkorta hållbarhetstiden. Ny kompletterande behandling efter 8-10 månader kan förlänga behandlingsresultatet påtagligt.