PRX-T33

Behandlning

PRX-T33 är ny skonsam typ av kemisk peeling eller snarare biorevitalisering. Sammansättningen av ingredienser skiljer sig från andra typer av peeling-krämer.

PRX-T33 ger huden lyster, spänst, jämnare ton och ett yngre utseende. 

 

VAD ÄR PRX-T33?

PRX-T33 har kallats för den nya generationen av kemisk peeling. Den innehåller triklorättiksyra, väteperoxid och kojiksyra. PRX-T33 har en salvliknande konsistens och används främst i ansiktet. Den rengör huden och reducerar akne. Ingredienserna penetrerar hudens yttersta lager och stimulerar nybildning av kollagen, vilket gör att den har en hudföryngrande effekt. Dessutom har triklorättiksyran och kojiksyran en lätt blekande effekt, vilket ger en jämnare hudton.

FAQS

  Rynkor/linjer
  Torr hud
  Förlorad elasticitet
  Åldrad hud
  Ärr

Kostnadsfri konsultation, online eller fysiskt besök

Vid konsultation är patienten i fokus. Skin Esthetics genomför bedömning och rådgivning av vilka behandlingar som passar patienten. Där presenteras lämplig produkt, kostnadsförslag och vilka resultat som patienten kan förvänta sig. Enligt 11§ i lagen för estetiska injektionsbehandlingar skall du ha fyllt 18 år och betänketiden skall minst vara 48 timmar före behandling. Läs mer på Sveriges Riksdag

BOKA KOSTNADSFRI KONSULTATION

Vad inkluderas i priset?

  Gratis konsultation före behandling vid samtidigt köp av produkt
  Behandlingen utförs av certifierad Hudterapeut
  Rådgivning både före och efter behandling
  Kostnadsfritt återbesök för kontroll efter behandling
  Skriftlig patientinformation
  Alla krav från Socialstyrelsen uppfylls
  Bedövningsmedel ingår kostnadsfritt efter önskemål

Patientförsäkring via Folksam

För Skin esthetic är det viktigt att erbjuda rätt skydd till våra patienter och kunder. Alla våra patienter är därför fullt patientskadeförsäkrade via Folksam. Detta är en tjänst som vi helt kostnadsfritt erbjuder samtliga våra patienter. Att erbjuda bästa möjliga patientsäkerhet är för oss en självklarhet, och för dig som patient en trygghet. Fråga oss för mer information kring vår patientförsäkring.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Ansiktshuden rengöres ifrån rester av make-up mm. PRX-T33 appliceras på huden med en pensel eller hudterapeutens händer och sköljes sedan redan av efter några minuter bort med vatten. Behandlingen orsakar ingen så kallad frosting. Behandlingen avslutas med att hela ansiktshuden smörjs in med en lugnande, läkande hudkräm. Åldrad hud på dekolletage, hals och händer kan också behandlas.

 

HUR KÄNNS BEHANDLINGEN?

Många patienter upplever att behandlingen känns som en lätt solbränna. Känslig hud kan bli röd, men rodnaden försvinner efter några timmar. Metoden framkallar flagning – peeling – när huden reparerar sig själv, men man peelar oftast mindre än av andra peelingar.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLINGEN?

Att tänka på före behandling
▪ Blodförtunnande läkemedel bör undvikas före behandlingen. Om du är osäker var god och rådfråga din ansvariga läkare.
▪ Undvik alkohol före behandling
▪ Behandlingen passar ej för dig som är gravid eller ammande.
▪ Behandlingen passar ej för dig som genomgår cellgiftsbehandling
▪ Behandlingen passar ej för dig som har akneutbrott eller pågående infektion kring injektionsområdet.
▪ Du skall ha fyllt 18 år.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Det närmaste dygnet efter behandling. Undvik tobak, alkohol och fysisk träning och drick rikligt med vatten. De första två dygnen efter behandlingen ska du inte massera eller gnida det behandlade området.

▪ Undvik sol, bastu/ångbad mellan 1–2 veckor efter behandlingstiden.
▪ Undvik make-up på det behandlade området 1 dag efter behandling.
▪ Undvik alkohol i 2 dagar då det kan öka risken för svullnad.
▪ Undvik intensiv träning 1–2 dagar.
▪ Undvik att massera det behandlade området i ansiktet i 2 veckor.
▪ Använd det receptfria läkemedlet Hirudoid kräm för att påskynda upplösning och försämring av eventuella blåmärken.
▪ Intag av antiinflammatoriska läkemedel (NSAID-preparat) och blodförtunnande medel bör undvikas 1 vecka innan behandling.
▪ Vid smärta kan läkemedel såsom Alvedon, Panodil användas efter behov.
▪ Undvik ansiktsbehandlingar. Vaxning, kemisk peeling, microneedling laserbehandlingar.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG AV PRX-T33?

PRX-T33 ger en ökad lyster i huden och du får en jämnare hudton och huden får ett yngre utseende. Bäst effekt uppnås efter 4–5 behandlingar. PRX-T33 stimulerar produktion av kollagen – kroppens och hudens eget fiberprotein. Slutgiltigt resultat av kollagenstimuleringen uppnås efter ungefär tre månader.

Redan efter en enstaka behandling upplever man en omedelbar uppstramning eller ”glow” , vilket gör att du kan välja ett göra behandlingen som en boost inför något större evenemang eller som en kur varannan månad för att upprätthålla erhållet resultat och motverka hudens åldrandeprocess.