PRP

Behandlning

Platelet rich Plasma

Patientens egna trombocyter (blodplättar) är en av huvudingredienserna i PRP-behandlingen. När blodplasman med trombocyter injiceras i huden stimuleras stamceller och en nybildning av kollagen och elastin sker.

Huden repareras och får ett yngre utseende. Behandlingen är säker och används inom flera medicinska områden.

 

 

VAD ÄR PRP

PRP står för “Platelet Rich Plasma” det vill säga den del av blodet som består av blodplasma, trombocyter, tillväxtfaktorer och stamceller. Genom centrifugering av en liten mängd blod i ett ”blodprovsrör” kan man skilja plasman ifrån de röda blodkropparna och framställa PRP. Med hjälp av injektion eller microneedling (exempelvis Skinpen eller Dermapen) kan man sedan föra ned PRP i huden.

FAQS

  Ansikte
  Hals
  Dekolletage
  Handryggar
  Håravfall/tunnhårhet
  Runt ögon

Kostnadsfri konsultation, online eller fysiskt besök

Vid konsultation är patienten i fokus. Skin esthetic genomför bedömning och rådgivning av vilka behandlingar som passar patienten. Där presenteras lämplig produkt, kostnadsförslag och vilka resultat som patienten kan förvänta sig. Enligt 11§ i lagen för estetiska injektionsbehandlingar skall du ha fyllt 18 år och betänketiden skall minst vara 48 timmar före behandling. Läs mer på Sveriges Riksdag

BOKA KOSTNADSFRI KONSULTATION

Vad inkluderas i priset?

  Gratis konsultation före behandling
  Behandlingen utförs av legitimerad och certifierad specialistsjuksköterska
  Rådgivning både före och efter behandling
  Kostnadsfritt återbesök för kontroll efter behandling
  Skriftlig patientinformation
  Alla krav från Socialstyrelsen uppfylls
  Bedövningsmedel ingår kostnadsfritt efter önskemål

Patientförsäkring via Folksam

För Skin esthetic är det viktigt att erbjuda rätt skydd till våra patienter och kunder. Alla våra patienter är därför fullt patientskadeförsäkrade via Folksam. Detta är en tjänst som vi helt kostnadsfritt erbjuder samtliga våra patienter. Att erbjuda bästa möjliga patientsäkerhet är för oss en självklarhet, och för dig som patient en trygghet. Fråga oss för mer information kring vår patientförsäkring.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

En sköterska tappar patienten på blod. Blodet centrifugeras för att separera bort de röda blodkropparna. Vi använder speciella sterila blodprovsrör då blodet skall reinjiceras. Plasman med blodplättarna injiceras i huden eller förs ner med ett microneedling-redskap. Behandlingen tar ca 40–60 minuter.

Vid stimulering av hårväxt förbehandlats hårbotten med lokalbedövning i sprayform.

 

HUR KÄNNS BEHANDLINGEN?

Trombocyterna (blodplättarna) skapar en kontrollerad inflammation i huden. En hudrodnad kan uppkomma och huden kan kännas varm. Vanligtvis kan patienten direkt återgå till arbetet efter behandlingen. Patienten bör undvika sol under ett par veckor efter behandlingen. 

Diskutera med din läkare om du står på någon receptbelagd medicin (Kan påverka behandlingen).

 

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLINGEN?

Att tänka på före behandling
▪ Blodförtunnande läkemedel bör undvikas före behandlingen. Om du är osäker var god och rådfråga din ansvariga läkare.
▪ Undvik alkohol före behandling
▪ Behandlingen passar ej för dig som är gravid eller ammande.
▪ Behandlingen passar ej för dig som genomgår cellgiftsbehandling
▪ Behandlingen passar ej för dig som har akneutbrott eller pågående infektion kring injektionsområdet.
▪ Du skall ha fyllt 18 år.

 

OBSERVERA. PRP är inte att förväxlas med en blodtransfusion eller ett blodprov. Vid PRP-behandling används enbart patientens egna blod. Det finns därför ingen risk för blodöverförd smitta i samband med PRP. Dessutom använder vi enbart provrör anpassade för PRP, där steriliteten garanteras när blodet återinjiceras.

 

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG AV PRP?

Resultat syns redan efter någon månad. Effekten är god på solskadad hud, oelastisk hud, ärr, fina linjer och rynkor samt pigmenteringar och ojämn hudton.

Även många typer av håravfall påverkas gynnsamt.

Blodplättarnas effekt är inte fullständigt kartlagd, men man vet att de bland annat stimulerar stamceller och tillväxtfaktorer. Detta kan utnyttjas på många olika ställen i kroppen. Broskceller kan stimuleras vid artrosproblematik, käkimplantat kan fås att lättare läka in, hårväxt kan stimuleras, hud.

Injektioner med PRP i hårbotten innebär en biostimulering av stamcellerna i hårsäckarna och att blodcirkulationen ökar. Detta innebär i sin tur en ökad syre- och näringstillförsel till hårsäckarna. Upprepade PRP-injektionerna upprätthåller sedan den stimulerade hårväxten genom att öka blodtillförseln till hårsäcken och öka hårstråets tjocklek.

För bästa resultat rekommenderas tre behandlingar under en period på tre-fyra månader. Därefter bör en uppföljande behandling göras en gång i halvåret eller en gång om året.