IPL

Behandlning

IPL är vår populäraste behandlingsmetod för ansiktsrodnad och telangiektasier (små vidgade kärl) i ansiktet. Båda symtomen förekommer vid hudsjukdomen rosacea, men även efter mycket solexponering i ett så kallat “väderbitet ansiktet”.

Vi använder även IPL för att behandla pigmenteringar (lentigofläckar) i ansiktet och på handryggar, oönskad hårväxt och för hudföryngring.

 

VAD ÄR IPL?

IPL står för intense pulsed light. Det finns många olika IPL-system med varierande prestanda. Ellipse Nordlys har i kliniska studier visat mycket goda behandlingsresultat. IPL är en vidareutveckling av laser. Ljusets spridning är bredare än med laser och kan skärmas av med olika filter för att frekvensen skall passa till olika användningsområden.

IPL är en skonsam och mycket mångsidig behandling. Infrarött ljus överförs till huden via en prisma under en mycket kort tid. Ljuset omvandlas till energi och påverkar olika färgade målorgan så som det röda blodfärgämnet hemoglobin eller pigmentet melanin i hud och hår. Poängen är att kunna svetsa ihop kärl eller ta bort bruna pigmenteringar utan att huden skadas – utan tvärtom stimuleras; en s.k. ”skinrejuvination”. Med IPL kan stora hudområden behandlas. Ingen bedövning krävs.

FAQS

  Pigmenteringar av solen (lentigoförändringar)
Diffus hudrodnad och ytliga kärl
  Akne och akneärr
  Rosacea
  Stora porer
  Rynkor
  Mörk missprydande hårväxt

Kostnadsfri konsultation, online eller fysiskt besök

Vid konsultation är patienten i fokus. Skin esthetic genomför bedömning och rådgivning av vilka behandlingar som passar patienten. Där presenteras lämplig produkt, kostnadsförslag och vilka resultat som patienten kan förvänta sig. Enligt 11§ i lagen för estetiska injektionsbehandlingar skall du ha fyllt 18 år och betänketiden skall minst vara 48 timmar före behandling. Läs mer på Sveriges Riksdag

BOKA KOSTNADSFRI KONSULTATION

Vad inkluderas i priset?

  Gratis konsultation före behandling
  Behandlingen utförs av legitimerad och certifierad specialistsjuksköterska
  Rådgivning både före och efter behandling
  Kostnadsfritt återbesök för kontroll efter behandling
  Skriftlig patientinformation
  Alla krav från Socialstyrelsen uppfylls
  Bedövningsmedel ingår kostnadsfritt efter önskemål

Patientförsäkring via Folksam

För Skin esthetic är det viktigt att erbjuda rätt skydd till våra patienter och kunder. Alla våra patienter är därför fullt patientskadeförsäkrade via Folksam. Detta är en tjänst som vi helt kostnadsfritt erbjuder samtliga våra patienter. Att erbjuda bästa möjliga patientsäkerhet är för oss en självklarhet, och för dig som patient en trygghet. Fråga oss för mer information kring vår patientförsäkring.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

En av SKINs erfarna hudterapeuter utför behandlingen som tar cirka 30–45 minuter. Patienten ligger i en behandlingsstol med skyddsglasögon på. Gel appliceras på huden för att ljusstrålarna lättare skall kunna ledas ned mot huden. Ett handstycke med en prisma hålles strax ovanför huden och ”skott” skjuts mot patientens hud.

För det mesta krävs 2–3 behandlingar, men för hårborttagning krävs ofta 5-6 behandlingar.

Behandling rek. ej att genomföras under sommaren.

 

HUR KÄNNS BEHANDLINGEN?

Det känns ofta som att “någon smätter med ett gummiband mot huden”. Känslan är snabbt övergående.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLINGEN?

Att tänka på före behandling
▪ Blodförtunnande läkemedel bör undvikas före behandlingen. Om du är osäker var god och rådfråga din ansvariga läkare/hudterapeut.
▪ Undvik alkohol före behandling

▪ Undvik sol, mellan 3–4 veckor före behandlingstiden.
▪ Behandlingen passar ej för dig som är gravid eller ammande.
▪ Behandlingen passar ej för dig som genomgår cellgiftsbehandling
▪ Behandlingen passar ej för dig som har akneutbrott eller pågående infektion kring injektionsområdet.
▪ Du skall ha fyllt 18 år.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Det närmaste dygnet efter behandling. Undvik tobak, alkohol och fysisk träning och drick rikligt med vatten. De första två dygnen efter behandlingen ska du inte massera eller gnida det behandlade området.

▪ Undvik sol, mellan 3–4 veckor efter behandlingstiden.

Undvik bastu/ångbad 1 dygn efter behandling.

▪ Undvik make-up på det behandlade området 1 dag efter behandling.
▪ Undvik alkohol i 2 dagar då det kan öka risken för svullnad.
▪ Undvik intensiv träning 1–2 dagar.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG AV IPL?

Effekten på ytliga kärl i ansiktet är mycket god och ofta ses resultat direkt efter behandlingen eller senast inom två veckor.  Vid pigmenterade förändringar – s.k. lentigoförändringar – i ansiktet blir dessa först mörkare innan de försvinner inom två veckor. Huden kan vara lite känsligare direkt efter behandling och skall inte gnuggas med en handduk, utan behandlas försiktigt. Var noga med solskydd efter behandling för att undvika hyperpigmentering.