DERMAPEN & SKINPEN

Behandlning

Med åldern minskar hudens elastiska egenskaper och lyster. Med Dermapen/Skinpen återställs dessa egenskaper hos huden och ärr, pigmenteringar och solskador kan reduceras påtagligt.

VAD ÄR Skinpen / Dermapen?

Skinpen / Dermapen-behandling innebär att man med hjälp av tunna nålar för in aktiva substanser i huden. Parallellt skapas en kontrollerad hudskada som vid läkning stimulerar huden att bilda nytt och mer kollagen och elastin. Resultatet blir en hudföryngring och en ökad elasticitet och spänst i huden.
Effekten bygger på samma principer av spontan hudläkning som utnyttjas också vid andra former av noga kontrollerad skada på huden såsom vid IPL (Intensivt Pulserat Ljus), Laser och kemiska peelingar men läkningen och hudens återhämtning tar kortare tid.
Att kombinera Skinpen/Dermapen med exempelvis Dermadrop-behandling eller en skin booster är ofta att föredra för bästa och hållbaraste effekt.

FAQS

  Upphöjda ärr
 Rynkor och fina linjer
  Acneärr
  Pigmenteringar
  Bristningar i hud
  Solskadad och åldrad hud

Kostnadsfri konsultation, online eller fysiskt besök

Vid konsultation är patienten i fokus. Skin esthetic genomför bedömning och rådgivning av vilka behandlingar som passar patienten. Där presenteras lämplig produkt, kostnadsförslag och vilka resultat som patienten kan förvänta sig. Enligt 11§ i lagen för estetiska injektionsbehandlingar skall du ha fyllt 18 år och betänketiden skall minst vara 48 timmar före behandling. Läs mer på Sveriges Riksdag

BOKA KOSTNADSFRI KONSULTATION

Vad inkluderas i priset?

  Gratis konsultation före behandling
  Behandlingen utförs av legitimerad och certifierad specialistsjuksköterska
  Rådgivning både före och efter behandling
  Kostnadsfritt återbesök för kontroll efter behandling
  Skriftlig patientinformation
  Alla krav från Socialstyrelsen uppfylls
  Bedövningsmedel ingår kostnadsfritt efter önskemål

Patientförsäkring via Folksam

För Skin esthetic är det viktigt att erbjuda rätt skydd till våra patienter och kunder. Alla våra patienter är därför fullt patientskadeförsäkrade via Folksam. Detta är en tjänst som vi helt kostnadsfritt erbjuder samtliga våra patienter. Att erbjuda bästa möjliga patientsäkerhet är för oss en självklarhet, och för dig som patient en trygghet. Fråga oss för mer information kring vår patientförsäkring.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Efter rengöring och förberedelse av huden i sittande eller liggande görs små stick med en ”penna” med 5-6 st tunna nålar. En behandling tar ca 60-80 minuter och du börjar se resultatet efter 2-6 veckor. Oftast ser man resultat efter en behandling men en kur på 3-6 gånger rekommenderas med ett intervall på 6-8 veckor. Vid specifika problem såsom acneärr och bristningar kan fler behandlingar krävas. Behandlingen upprepas efter behov ca var tredje vecka, dels så att läkningsfasen kommit igång ordentligt och dels så, att de stimulerade cellerna inte hinner återgå till ”viloläge”.
Att observera är att du som kund alltid rekommenderas att utföra en kur om 3 – 6 behandlingar.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLINGEN?

Att inte raka huden dygnet innan behandling.
Intag av antiinflammatoriska läkemedel (NSAID-preparat) och blodförtunnande medel bör undvikas 10 dagar före planerad behandling. Om du är osäker var god rådfråga din ansvariga behandlare.
Undvik alkohol före behandling.
Behandlingen passar ej för dig som är gravid eller ammande.
Behandlingen passar ej för dig som genomgår cellgiftsbehandling.
Behandlingen passar ej för dig som har akneutbrott eller pågående infektion i behandlingsområdet.
Du skall ha fyllt 18 år.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Använd de produkter du får med dig och som ingår i behandlingen. Du får instruktioner i användningen i samband med behandlingen.
Undvik direkt solljus.
Byt handdukar och sängkläder ofta.
Rakning av huden ska inte ske förrän huden läkt helt.
Använd mjukgörande skyddande kräm, exempelvis Bepanthen om huden känns torr.
Undvik make-up på det behandlade området 2 dagar efter behandling.
Undvik att massera det behandlade området i ansiktet första dygnet.
Undvik andra ansiktsbehandlingar, vaxning, kemisk peeling och laserbehandlingar veckan efter behandling.

 

Under veckan efter behandling undvik:

Att bada både utomhus och i pool
Solarium
Brun-utan-sol
Andra hudvårdsbehandlingar
Tatuering

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG AV BOTOX?

Du börjar se mer påtagliga resultat efter den andra behandlingen. En kur på 3-6 behandlingar med 6-8 veckors intervall rekommenderas i grunden. Huden upplevs friskare, fylligare, spänstigare. Reduktion av huddefekter som ärr, pigmenteringar och bristningar kan behöva fler behandlingar innan du uppnår önskat resultat. men Resultatet av en behandlingsserie utvecklas gradvis efter avslutad kur och kvarstår 6-12 månader. Bra hudvårdsprodukter att använda hemma förlänger effekten av behandlingen och du får råd och tips kring lämpliga produkter i samband med behandlingen.